nieuwbouwwoning Utrecht

Interieuradvies Utrecht Nieuwbouwwoning

Meerdere functies verdeeld over verschillende woonlagen

Deze nieuwbouwwoning heeft vier verdiepingen. De keuken bevindt zich op de begane grond, de woonkamer op de eerste verdieping en de overige kamers op de twee verdiepingen daarboven. De toekomstige bewoners van deze woning worstelden met de lastige indeling van de verschillende ruimtes. De woonkamer is groot en wordt door de trap onderbroken. Dit was een doorn in het oog. Naast de indeling vonden zij het lastig sfeer te creƫren in de ruimtes.

keuken Utrecht
Trappenhuis Utrecht

Van storend element naar echte eyecatcher!

Wij hebben voor de hele woning het interieur mogen ontwerpen. We zijn gestart met het bepalen van het gebruik van de ruimtes. In de keuken komt de visite binnen. We hebben daarom op die plek een barretje geplaatst zodat je meteen een kop koffie kunt drinken. In de woonkamer op de eerste verdieping hebben we een tweede tafel geplaatst. Hierdoor kan je overal in huis ontspannen en actief zitten.

Het trappenhuis hebben we flink aangepakt. We hebben de trap dichtgezet met stalen deuren en hebben de houten spijlen vervangen door strakke wandjes. Het trappenhuis zelf hebben we een stoere groene tint gegeven. Hierdoor is het trappenhuis veranderd van storend element naar echte eyecatcher en is de akoestiek en het verlies van warmte meteen verbeterd.

bar keuken utrecht
houten latten maatwerk kast

Houten latten voor eenheid en rust

Op elke verdieping in de woning komen deze houten latten terug. Wij hebben ze toegepast op de keukenkasten, op deze wandkast in de woonkamer (die om een lelijke koof gebouwd is), een wand in het kantoor en de badkamer kasten. Hierdoor is er eenheid en rust in het interieur gekomen.

kantoor Utrecht

Interieuradvies Het Harener Holt - Groningen Villa

Ruimte voor iedereen

Voor een prachtige nieuwbouwwoning in Het Harener Holt hebben wij het volledige interieur mogen ontwerpen. De bewoners hadden de wens de ruimte op te delen in drie functies: een keuken met eethoek, een televisiehoek en een relax-/ leeshoek. Ze wilden een ontspannen sfeer waarin zijzelf en hun kinderen met plezier kunnen wonen. Voor elk gezinslid moest er genoeg ruimte zijn om te spelen, lezen en ontspannen. De keuken was de grootste uitdaging, deze moest zo worden vormgegeven dat de apparatuur niet in het zicht was en waarbij genoeg ruimte was om samen met de kinderen taarten te bakken.

Woonkamer villa harener holt
keuken villa harener holt
Woonkamer villa harener holt