keuken met kookeiland

Interieuradvies Harderwijk Moderne schuurwoning

Een chique en rustige sfeer die ook jong en verrassend is

De bewoners van deze nieuwe schuurwoning wilden graag een chique en rustige sfeer in hun interieur. Maar omdat het om een jong gezin gaat, was de wens het ook jong en verrassend te houden. Wij kregen de opdracht het interieurontwerp te maken voor de woonkamer, keuken en hal. De keuken en verschillende kasten hebben wij op maat ontworpen. Hierdoor konden we enkele speelse elementen toevoegen, zoals een televisiemeubel dat doorloopt in een kast, een bank die de woonkamer in tweeën deelt en een bij het kleurenpallet passende kleur van de keuken.

keuken met kookeiland
Moderne maatwerk keuken

Een rustig kleurenpallet met roze accenten

Doordat we voor een heel rustig kleurenpallet hebben gekozen is het belangrijk verschillende materialen en vormen te gebruiken. De bank heeft drie soorten bekleding gekregen die tegelijkertijd de verschillende functies van de bank benadrukt. Een vierkante en ronde salontafel vullen elkaar goed aan en de contrasten tussen spiegelende en matte materialen maakt het geheel levendig. Op enkele plekken komen roze/nude kleurige accenten terug, zoals de voeg tussen de tegeltjes in het barretje, de tafelpoten en de deuren en trapleuning. Ook de handgrepen van de maatwerkkasten zijn nude.

woonkamer in schuurwoning
woonkamer in schuurwoning
woonkamer in schuurwoning

Een bank die de woonkamer in twee zones verdeelt

De wens voor de woonkamer was om goed zicht te hebben op de televisie en haard maar ook om goed naar buiten te kunnen kijken. Omdat wij niet graag een televisie voor de ramen zetten hebben wij de woonkamer in twee zones verdeeld door een modulaire bank midden in de ruimte te plaatsen. Zo is er een televisiehoek ontstaan en een hoek waarbij het zicht gericht is op de haard en de tuin. Wanneer er veel visite is kan de bank in een andere vorm geplaatst worden zodat de ruimte in zijn geheel benut kan worden.

In de hal hebben wij onder de trap maatwerk kasten ontworpen die veel opbergruimte bieden aan de hal. De stenen op de vloer lopen door naar buiten, waardoor de hal de tuin met de woning verbindt.

woonkamer in schuurwoning
hal schuurwoning

Interieuradvies Groningen Wonen in een voormalig schoolgebouw

Een leeg schoolgebouw dat volledig gerenoveerd wordt tot woningen

De Borgmanschool Groningen wordt in het kader van "wonen in het stadshart" verbouwd tot meerdere woningen. Het interieur van één van deze woningen mochten wij volledig ontwerpen. De nieuwe bewoners wilden graag de open ruimtes behouden maar wel verschillende hoeken creëren. Daarnaast moest creatief worden omgegaan met de beperkte ruimte in de woning. Met vragen als 'waar kunnen we onze spullen opbergen' en 'waar kan de technische ruimte gepositioneerd worden' gingen wij aan de slag!

6 website.jpg
6 website.jpg
1 website.jpg