keuken met kookeiland

Interieuradvies Harderwijk Moderne schuurwoning

Een chique en rustige sfeer die ook jong en verrassend is

De bewoners van deze nieuwe schuurwoning wilden graag een chique en rustige sfeer in hun interieur. Maar omdat het om een jong gezin gaat, was de wens het ook jong en verrassend te houden. Wij kregen de opdracht het interieurontwerp te maken voor de woonkamer, keuken en hal. De keuken en verschillende kasten hebben wij op maat ontworpen. Hierdoor konden we enkele speelse elementen toevoegen, zoals een televisiemeubel dat doorloopt in een kast, een bank die de woonkamer in tweeën deelt en een bij het kleurenpallet passende kleur van de keuken.

keuken met kookeiland
Moderne maatwerk keuken

Een rustig kleurenpallet met roze accenten

Doordat we voor een heel rustig kleurenpallet hebben gekozen is het belangrijk verschillende materialen en vormen te gebruiken. De bank heeft drie soorten bekleding gekregen die tegelijkertijd de verschillende functies van de bank benadrukt. Een vierkante en ronde salontafel vullen elkaar goed aan en de contrasten tussen spiegelende en matte materialen maakt het geheel levendig. Op enkele plekken komen roze/nude kleurige accenten terug, zoals de voeg tussen de tegeltjes in het barretje, de tafelpoten en de deuren en trapleuning. Ook de handgrepen van de maatwerkkasten zijn nude.

woonkamer in schuurwoning
woonkamer in schuurwoning
woonkamer in schuurwoning

Een bank die de woonkamer in twee zones verdeelt

De wens voor de woonkamer was om goed zicht te hebben op de televisie en haard maar ook om goed naar buiten te kunnen kijken. Omdat wij niet graag een televisie voor de ramen zetten hebben wij de woonkamer in twee zones verdeeld door een modulaire bank midden in de ruimte te plaatsen. Zo is er een televisiehoek ontstaan en een hoek waarbij het zicht gericht is op de haard en de tuin. Wanneer er veel visite is kan de bank in een andere vorm geplaatst worden zodat de ruimte in zijn geheel benut kan worden.

In de hal hebben wij onder de trap maatwerk kasten ontworpen die veel opbergruimte bieden aan de hal. De stenen op de vloer lopen door naar buiten, waardoor de hal de tuin met de woning verbindt.

woonkamer in schuurwoning
hal schuurwoning

Interieurontwerp Boss - Almere Duurzame nieuwbouwwoning in het bos

Een interieur dat past bij de omgeving van de woning

Op een fantastische plek aan het Gooimeer, aan de rand van het Cirkelbos bij Almere worden een duurzame villawijk én een nieuw bos gebouwd. Deze villa wordt straks omringd door bomen en natuur. De bewoners wilden het interieur van hun woning graag afstemmen op de omgeving, zodat binnen en buiten in elkaar overvloeien. De binnenmuren en lichtpunten mochten nog gewijzigd worden, waardoor wij de vrije hand hadden in de indeling van de woning.

5.jpg
6.jpg
4.jpg