1 website.jpg

Interieuradvies Groningen Wonen in een voormalig schoolgebouw

Een leeg schoolgebouw dat volledig gerenoveerd wordt tot woningen

De Borgmanschool Groningen wordt in het kader van "wonen in het stadshart" verbouwd tot meerdere woningen. Het interieur van één van deze woningen mochten wij volledig ontwerpen. De nieuwe bewoners wilden graag de open ruimtes behouden maar wel verschillende hoeken creëren. Daarnaast moest creatief worden omgegaan met de beperkte ruimte in de woning. Met vragen als 'waar kunnen we onze spullen opbergen' en 'waar kan de technische ruimte gepositioneerd worden' gingen wij aan de slag!

6 website.jpg
6 website.jpg

Een open indeling met mooie zichtlijnen

We hebben de grote open ruimte opgedeeld in verschillende functies. Centraal in de woning staat de door ons ontworpen trap. De trap loopt als zitelement door in de woonkamer. Aan de keukenzijde hebben wij een grote kastenwand ontworpen die uit de trap lijkt te komen. Deze wand zorgt ervoor dat het kookeiland vanuit de woonkamer niet zichtbaar is maar de zichtlijnen door de woning wel blijven bestaan. Onder en achter de trap is de technische ruimte 'verstopt' zodat deze weinig ruimte inneemt. Voor het materiaal- en kleurgebruik van de woning hebben wij gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, zoals leemstuc op de wanden, een betonvloer en eikenhouten elementen. De hoogte van de ruimtes vroegen om een donker plafond waardoor de ruimtes wat intiemer worden.

2 website.jpg
1a website.jpg
6klein.jpg

Het bed centraal in de slaapkamer

In de slaapkamer hebben we het bed midden in de ruimte geplaatst. Hierdoor kon er achter het bed een inloopkast worden ontworpen die te gebruiken is vanuit beide kanten van het bed. Een glazen deur zorgt voor een open sfeer op deze verdieping. De kleur van het plafond van de begane grond komt hier terug op de vloer.

4 website.jpg

Interieuradvies Eelderwolde - Ter Borch Wonen nabij natuurgebied

Van koele, harde tinten naar warme en natuurlijke sfeer

Deze woning staat op een prachtige plek in de wijk Ter Borch met uitzicht over het natuurgebied de Onlanden. De nieuwe bewoners houden van de sfeer en kleuren van dit gebied en wilden dit graag terug zien in hun huis. Het huis was ingericht met hele koele tinten, de keuken was bijvoorbeeld ijsblauw met een roestvrijstalen blad. Ook waren alle wanden wit en ademde de woning een wat kille sfeer uit. Dit in tegenstelling tot de sfeer die je voelt als je door de Onlanden loopt.

2klein.jpg
moderne keuken in schuurwoning
3aklein.jpg