1 website.jpg

Interieuradvies Groningen Wonen in een voormalig schoolgebouw

Een leeg schoolgebouw dat volledig gerenoveerd wordt tot woningen

De Borgmanschool Groningen wordt in het kader van "wonen in het stadshart" verbouwd tot meerdere woningen. Het interieur van één van deze woningen mochten wij volledig ontwerpen. De nieuwe bewoners wilden graag de open ruimtes behouden maar wel verschillende hoeken creëren. Daarnaast moest creatief worden omgegaan met de beperkte ruimte in de woning. Met vragen als 'waar kunnen we onze spullen opbergen' en 'waar kan de technische ruimte gepositioneerd worden' gingen wij aan de slag!

6 website.jpg
6 website.jpg

Een open indeling met mooie zichtlijnen

We hebben de grote open ruimte opgedeeld in verschillende functies. Centraal in de woning staat de door ons ontworpen trap. De trap loopt als zitelement door in de woonkamer. Aan de keukenzijde hebben wij een grote kastenwand ontworpen die uit de trap lijkt te komen. Deze wand zorgt ervoor dat het kookeiland vanuit de woonkamer niet zichtbaar is maar de zichtlijnen door de woning wel blijven bestaan. Onder en achter de trap is de technische ruimte 'verstopt' zodat deze weinig ruimte inneemt. Voor het materiaal- en kleurgebruik van de woning hebben wij gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, zoals leemstuc op de wanden, een betonvloer en eikenhouten elementen. De hoogte van de ruimtes vroegen om een donker plafond waardoor de ruimtes wat intiemer worden.

2 website.jpg
1a website.jpg
6klein.jpg

Het bed centraal in de slaapkamer

In de slaapkamer hebben we het bed midden in de ruimte geplaatst. Hierdoor kon er achter het bed een inloopkast worden ontworpen die te gebruiken is vanuit beide kanten van het bed. Een glazen deur zorgt voor een open sfeer op deze verdieping. De kleur van het plafond van de begane grond komt hier terug op de vloer.

4 website.jpg

Interieuradvies Eelderwolde - Drenthe Kubistische villa

De sfeer van het strand

Deze woning wordt gebouwd in Eelderwolde en krijgt van buiten een uitstraling die bij een strandhuis past. De bewoners hadden de wens deze stijl door te voeren naar binnen. Ze houden van hele witte interieurs maar waren bang dat de ruimte steriel zou worden. Ook worstelden zij met opbergruimte en de indeling van de ruimte, waarbij het zicht naar buiten een belangrijke rol speelt.

villa Eelderwolde
villa Eelderwolde
villa Eelderwolde