keuken doezum

Interieuradvies Doezum - Friesland Woonboerderij

Woonkamer opdelen met behoud van licht en ruimte

Deze nieuwbouw woning heeft een grote woonkamer/ keuken. De bewoners wilden graag de ruimtes functioneel opdelen in drie delen, maar wel de ruimte open en licht houden. Er moest een keuken met eettafel komen, een zitgedeelte waar je televisie kunt kijken en een relax plek voor het lezen van een goed boek. Daarnaast worstelden zij met eenheid, rust en sfeer in het kleurgebruik en de meubels.

woonkamer nieuwbouwwoning doezum
keuken doezum

Stalen pui en doorkijkhaard

Wij hebben het opsplitsen van de ruimte gerealiseerd door een grote stalen glaspui te plaatsen tussen de keuken en de woonkamer. Midden in de woonkamer hebben wij een doorkijkhaard geplaatst die aan beide kanten te zien is. Aan de ene kant hebben wij een relaxhoek ontworpen en aan de andere kant een plek om televisie te kijken. Door het gebruik van glas en een haard te gebruiken als roomdivider zijn de ruimtes duidelijk afgebakend zonder het licht en ruimtelijke gevoel te verliezen.

Zoals in veel van onze ontwerpen hebben wij de keuken en kastenwanden op maat gemaakt. Een groot vloerkleed, een grote stoffen bank, contrastkleuren en goede verlichting zorgen voor een stijlvolle sfeer.

keuken nieuwbouwwoning
woonkamer nieuwbouwwoning doezum

Interieuradvies Groningen Villa

Meer licht en logica in de ruimtes

Deze prachtige villa heeft veel verschillende ruimtes. Deze waren allen nog in klassieke stijl ingericht. De bewoners wilden graag de ruimtes moderniseren met respect voor de architectuur van het huis. Een probleem waar zij tegenaan liepen was dat de ruimtes niet met elkaar verbonden waren. Om vanuit de eetkamer en keuken naar de woonkamer te gaan moesten zij eerst twee gangen door. Hierdoor gebruikten zij deze ruimte niet, zonde! Deze uitdaging pakten wij graag op.

adrianne vila anoniem-27.jpg
adrianne vila anoniem details-8.jpg
adrianne vila anoniem-2.jpg