Woonkamer villa harener holt

Interieuradvies Het Harener Holt - Groningen Villa

Ruimte voor iedereen

Voor een prachtige nieuwbouwwoning in Het Harener Holt hebben wij het volledige interieur mogen ontwerpen. De bewoners hadden de wens de ruimte op te delen in drie functies: een keuken met eethoek, een televisiehoek en een relax-/ leeshoek. Ze wilden een ontspannen sfeer waarin zijzelf en hun kinderen met plezier kunnen wonen. Voor elk gezinslid moest er genoeg ruimte zijn om te spelen, lezen en ontspannen. De keuken was de grootste uitdaging, deze moest zo worden vormgegeven dat de apparatuur niet in het zicht was en waarbij genoeg ruimte was om samen met de kinderen taarten te bakken.

Woonkamer villa harener holt
keuken villa harener holt

Maatwerk meubels

We hebben de grote woonruimte in twee delen opgesplitst door het plaatsen van een maatwerk roomdivider om de ruimtes wat intiemer te maken. Aan de ene kant van het meubel is de televisie weggewerkt, aan de andere kant hebben we een zitje ontworpen met opbergruimte voor iPads e.d. Tussen de roomdivider en het raam hebben wij plek gereserveerd voor een schommel.

De ruimtes hebben aan weerszijden een grote maatwerk boekenkast gekregen met genoeg opbergruimte voor alle gezinsleden.

Ook de keuken is maatwerk. Door het gebruik van houten latten als kastdeuren en afwerking van het eiland krijg je het gevoel dat de keuken meer een meubel is dan een gebruiksvoorwerp. Alle apparatuur is zo geplaatst dat dit vanaf de woonkamer niet zichtbaar is. Het eiland is op stalen poten gezet zodat het meer een grote tafel lijkt.

Door kleur- en materiaalgebruik hebben beide zijden van de ruimte hun eigen sfeer gekregen. Deze kleuren hebben wij op elkaar afgestemd zodat er toch een geheel en rust ontstaat.

woonkamer villa harener holt
Keuken villa harener holt

Testimonial: Marjolein vertelt over haar woning Geen stress. Geen overhaaste beslissingen.

Op advies van de architect hebben wij al tijdens de ontwerpfase een interieurvormgever ingeschakeld. De benedenverdieping van onze nieuwbouwwoning bestaat uit één grote ruimte. We hadden zelf ideeën over de indeling en een roomdivider, maar het is prettig om iemand te hebben die met je meedenkt en je helpt keuzes te maken. Via Google kwam ik bij Studio Adrianne van Dijken terecht. Haar stijl sprak ons meteen aan.

Het geeft rust, want we hebben een plan

De bouw start in 2019. We hebben Adrianne in het voorjaar van 2018 gevraagd om de benedenverdieping (woonkamer/keuken), de kinderkamers, de kinderbadkamer en de ouderslaapkamer met badkamer en suite te ontwerpen. Adrianne heeft goed naar ons geluisterd en met ons meegedacht.

Het grote voordeel van zo vroeg beginnen is dat je geen stress hebt en geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Er was genoeg tijd om de ideeën voor het interieur en het ontwerp van het huis op elkaar af te stemmen. Adrianne en haar team werkten al snel een paar ontwerpen uit in 3D, waardoor we meteen een goed beeld kregen van de ruimte en de mogelijkheden.

Het eerste ontwerp dat Adrianne opleverde was qua kleuren en meubels een schot in de roos. Voor de keuken en ouderslaapkamer heeft Adrianne meerdere ontwerpen gemaakt.

Zelf zaten we wat te stoeien met de indeling van de ruimtes. Eén van de ontwerpen heeft Adrianne verder voor ons uitgewerkt. Op haar advies hebben we uiteindelijk het keukenraam, de badkamer en suite en de positie van schuifdeuren laten verplaatsen.

Ik zie het als winst dat we het grote geheel hebben aangepast op basis van onze ideeën in samenwerking met Adrianne. Bovendien geeft het rust, want we hebben een plan voor het interieur van onze woning.

Samen een interieur creëren is een leuk traject

De samenwerking tussen ons en Adrianne en haar team was heel prettig. We hadden bepaalde ideeën, maar konden het soms moeilijk visualiseren. Adrianne werkte onze ideeën uit en soms kwamen we dan zelf tot de conclusie dat het idee leuk was, maar niet werkt. Op basis van onze ideeën ging Adrianne uiteraard ook zelf aan de slag. Op deze manier hebben we samen het interieur gecreëerd. Een leuk traject!

Adrianne werkt snel en ze is goed bereikbaar. Onlangs had het bouwteam bijvoorbeeld nog een vraag over bepaalde afmetingen. We hebben haar gemaild en ze reageerde vrijwel direct. Helemaal super!

Keuken villa harener holt

Interieuradvies Emmen - Drenthe Verbouw bungalow

Verbouwen naar licht en ruimte

Voor deze bungalow hebben wij een compleet interieuradvies mogen maken. De bungalow was erg gedateerd en klein. De bewoners wilden alle ruimtes open breken en flink verbouwen. De vraag was op welke manier zij de meeste ruimte en licht kregen en welke wanden ze daarvoor moesten breken en welke konden blijven staan. Ze wilden graag gebruik maken van natuurlijke en duurzame materialen en houden van de rustige Scandinavische stijl.

interieuradvies Emmen
Interieuradvies Emmen
interieuradvies Emmen