Interieuradvies voormalige kerk

Interieuradvies Bakkeveen - Friesland Voormalige kerk

Modern wonen in een karakteristiek pand

Deze prachtige kerk wordt omgebouwd tot woning. Het bouwkundig ontwerp voor deze kerk was klaar maar de bewoners worstelden met het interieur. Want hoe zorg je ervoor dat het interieur modern, strak en sfeervol wordt zonder het karakter van de kerk te verliezen? En hoe kunnen we de ruimtes open en licht houden en toch een intieme sfeer neerzetten? Met deze vragen kwamen zij bij ons.

Interieuradvies voormalige kerk
Interieuradvies voormalige kerk
Interieuradvies voormalige kerk
Interieuradvies voormalige kerk
Interieuradvies voormalige kerk

Modern, licht en natuurlijk

In de kerk worden twee verdiepingen gebouwd met een loopbrug tussen de verschillende ruimtes. Hierdoor blijft de hoogte van de kerk goed zichtbaar. De houten trappen verbinden de verdiepingen met elkaar. Door gebruik te maken van goede verlichting zorgden wij ervoor dat alle bouwkundige delen goed zichtbaar zijn en de kerk zijn karakter behoudt.

Wij hebben onderdelen van de oude kerk terug laten komen in het interieurontwerp: de oude vloerplanken worden gebruikt voor de keukenkasten, van de oude balken wordt een salontafel gemaakt en ook de kerkbank komt terug in het interieur.

Door deze keuzes konden wij de rest van het interieur heel modern houden. Wij kozen voor een gietvloer op de begane grond, moderne meubels en verlichting. Het totaalplaatje is een goede mix van kleuren en materialen waardoor er samenhang tussen de stijlen is ontstaan.

Interieuradvies voormalige kerk
Interieuradvies voormalige kerk

Interieuradvies Het Harener Holt - Groningen Villa

Ruimte voor iedereen

Voor een prachtige nieuwbouwwoning in Het Harener Holt hebben wij het volledige interieur mogen ontwerpen. De bewoners hadden de wens de ruimte op te delen in drie functies: een keuken met eethoek, een televisiehoek en een relax-/ leeshoek. Ze wilden een ontspannen sfeer waarin zijzelf en hun kinderen met plezier kunnen wonen. Voor elk gezinslid moest er genoeg ruimte zijn om te spelen, lezen en ontspannen. De keuken was de grootste uitdaging, deze moest zo worden vormgegeven dat de apparatuur niet in het zicht was en waarbij genoeg ruimte was om samen met de kinderen taarten te bakken.

Woonkamer villa harener holt
keuken villa harener holt
Woonkamer villa harener holt