Interieurontwerp Enschede Japan meets Scandinaviƫ in nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning als leeg canvas

Deze mooie nieuwbouwwoning in Enschede had van zichzelf weinig sfeer. De u-vorm van de begane grond kon ingericht worden zoals gebruikelijk, met een keuken langs de wand, een eettafel in de ruimte, een losse kast langs de lange wand en een televisiehoek in de woonkamer. Maar de bewoners wilden graag iets anders. Zij waren opzoek naar een sfeervol en verrassend interieur dat tegelijkertijd veel rust een ruimtelijkheid uitstraalde. Met deze wensen gingen wij aan de slag.

Met een mix van Japanse en Scandinavische invloeden een sereen interieur

Wij hebben het interieur zo ontworpen dat het veel verschillende functies heeft maar tegelijkertijd heel minimalistisch en ruimtelijk is. Wij hebben alle ruimtes met elkaar verbonden door lijnen en materialen door te laten lopen. De keuken loopt door naar de eetkamerbank en de lijn van de eetkamerbank loopt weer door in de kast van de woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijk beeld en is super duurzaam/tijdloos omdat alle meubels zo ontworpen zijn dat ze bij het huis horen. Door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken heeft de woning warmte gekregen zonder afleiding. Precies waar wij van houden.

Interieurontwerp Paterswolde Monumentale woning in modern natuurlijke sfeer

Een modern interieur met respect en behoud van klassieke elementen

Op het landgoed De Braak in Paterswolde staat deze prachtige monumentale woning. De woning was gedateerd en toe aan een volledige renovatie. De bewoners wilden graag een rustig en natuurlijk interieur met een klassieke touch. De uitdaging in deze woning was de ruimtes wat opener en luchtiger te maken, zonder teveel wanden door te breken.

keuken
interieurontwerp keuken 2