Over ons Waarom we doen wat we doen

Volgens ons krijgt het interieur te weinig aandacht bij nieuwbouw, verbouwing of renovatie. En dat is zonde! Niet alleen omdat een leeg huis je de kans geeft om alles perfect op je wensen te laten aansluiten, maar juist omdat het interieur zo’n belangrijke functie heeft. Hoe mooi je huis er aan de buitenkant ook uitziet: als je je er binnen niet thuisvoelt, zal het nooit een echt thuis worden.

Het is tegelijkertijd ook wel logisch dat het interieur soms wat ondersneeuwt. Er komt al zo veel kijken bij het bouwen of verbouwen, dat je er misschien simpelweg geen ruimte meer voor hebt. Je stelt het uit, maar dan ineens is de verhuizing. Er is veel tijd en geld gaan zitten in je nieuwe woonomgeving, maar er blijft iets aan je knagen.

studioadriannevandijkenbedrijfsreportagegroningenfotograafmuruelleoldenburgerHR-7416.jpeg

Ik vind het zo vreselijk zonde dat mensen prachtige huizen laten bouwen of renoveren, maar niet tot rust komen in hun interieur terwijl dat juist zo belangrijk is!

- Adrianne van Dijken -

studioadriannevandijkenbedrijfsreportagegroningenfotograafmuruelleoldenburgerHR-7628.jpeg

Dit doet een goed interieur voor je

Wat je wilt voorkomen, is dat je achteraf denkt: had ik nu toch maar beter nagedacht over het interieur. Dat is precies de reden dat ik Studio Adrianne van Dijken heb opgericht. Samen met Gerlin, Daphne en in samenwerking met een aantal andere specialisten, help ik je om van je huis die ongelooflijk fijne plek te maken die het kan zijn.

Volgens ons moet een interieur voldoen aan een aantal kernwaarden. Natuurlijk is het stijlvol, al valt over smaak niet te twisten. Een goed interieur is bovendien in balans, zodat het rust uitstraalt. En er moet natuurlijk geleefd kunnen worden, dus is je interieur praktisch en functioneel.

We besteden ook veel aandacht aan duurzaamheid. Niet alleen als het gaat om de herkomst van materialen, we kiezen zo veel mogelijk voor natuurlijke en hernieuwbare bronnen, maar ook als je kijkt naar de levensduur. Zo zorgen we dat je ook over tien jaar nog net zo geniet van je interieur.

Want het is een plek waar je thuiskomt, bijna elke dag weer. Waar een groot deel van je leven zich afspeelt, waar je tot rust kunt komen en waar voor alles en iedereen een prettige plek is.

Het is het grootste cliché dat je kunt bedenken, maar soms zijn ze nu eenmaal waar: een goed interieur maakt van een huis een thuis. En dat is toch uiteindelijk wat je wilt?

Testimonial: M.S. vertelt over haar woning Investeer in wooncomfort en schakel tijdig hulp in

Ik laat onder architectuur een huis bouwen; de woning wordt in februari 2019 opgeleverd. Samen met de architect heb ik goed nagedacht over de grote zaken, het uitwerken van het interieur kwam pas later aan de orde.

Helaas kon de architect me ook niet helpen. Een interieur ontwerpen is een vak apart.

Zelf een interieur ontwerpen bleek ontzettend moeilijk: er zijn zoveel keuzes die je moet maken! Ik wilde het tot in detail uitwerken, maar ik kwam er niet uit. Helaas kon de architect me ook niet helpen. Een interieur ontwerpen is een vak apart.

Op een zeker moment had ik het gevoel dat ik met het mes op de keel keuzes moest maken. Toen heb ik de hulp van Studio Adrianne van Dijken ingeschakeld. De stijl van Adrianne sprak me aan en we hadden meteen een klik.

Ze wist de sfeer te creëren die ik in gedachten had, maar niet kon neerzetten.

Ik heb een aantal sfeerbeelden gedeeld en gevraagd of Adrianne rekening wilde houden met het thema ‘strand’, mijn woning staat namelijk aan het water. Op basis van ons gesprek kwam Adrianne al binnen drie weken met een voorstel en presentatie. Ik was flabbergasted. Het was prachtig. Klaar! Ze wist precies de sfeer te creëren die ik in gedachten had, maar niet kon neerzetten. Ze heeft het strandthema tot in de puntjes uitgewerkt.

Ik weet zeker dat mijn huis een andere indeling had gekregen en dat ik voordeliger uit was geweest, als ik Studio Adrianne van Dijken eerder had ingeschakeld.

Nieuwbouw kost meer geld dan je van tevoren bedenkt. En ik was geneigd om geld uit te sparen voor het interieur. Maar als je kijkt naar de kosten van het hele project, zijn de kosten voor een interieurvormgever te verwaarlozen. Ik weet zeker dat mijn huis een andere indeling had gekregen en dat ik voordeliger was uit geweest, als ik Adrianne eerder had ingeschakeld. Daarom raad ik iedereen die een nieuwbouwtraject ingaat aan om in het beginstadium al contact te leggen met een interieurvormgever. Het is een investering in wooncomfort!

Het team

Bij Studio Adrianne van Dijken werken we elke dag met zijn drieën aan de mooiste interieurontwerpen.

studioadriannevandijkenbedrijfsreportagegroningenfotograafmuruelleoldenburgerHR-7648.jpg

Adrianne - Interieurvormgever en eigenaar

“Bij nieuwbouw is er veel aandacht voor de buitenkant, maar het interieur raakt al snel ondergesneeuwd. Mensen zitten dan in een prachtig huis waar ze maar niet tot rust kunnen komen, en dat vind ik zonde. Vanuit mijn achtergrond in de interieurarchitectuur en Human Technology help ik mensen met het creëren van een een interieur dat perfect in balans is, en waar je echt de rust vindt die je zoekt.”

studioadriannevandijkenbedrijfsreportagegroningenfotograafmuruelleoldenburgerHR-7773.jpg

Gerlin - Interieurvormgever

“Een interieur is onlosmakelijk verbonden met de woning. Een ontwerp is voor mij dan ook pas geslaagd als het lukt om de kwaliteiten van een woning door te trekken naar het interieurontwerp. Zo zorg ik voor een tijdloze basis waarin mensen zelf huiselijkheid en karakter kunnen toevoegen. Mijn opleiding Ruimtelijke vormgeving aan Academie Minerva helpt me om elke keer weer eenvoudige, rustige en op de klant toegesneden interieurs te ontwerpen.”

studioadriannevandijkenbedrijfsreportagegroningenfotograafmuruelleoldenburgerHR-7966.jpeg

Daphne - Interieurvormgever

“Een interieurontwerp dat klopt én verrast, dat geeft me ongelooflijk veel energie. Mijn perfectionisme en oog voor detail zorgt ervoor dat ik vol passie en gedrevenheid ga voor het ultieme interieurontwerp voor een klant. Ik wist al vroeg dat ik een liefde voor design en een wens om nieuwe dingen te creëren heb. Dankzij mijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Thomas More Hogeschool in Mechelen weet ik dit nu tot uiting te brengen in unieke interieurontwerpen.”

Persoonlijk kennismaken?

Ben jij op zoek naar een interieurontwerper en wil je weten wat Studio Adrianne van Dijken voor jou kan betekenen?