Interieurontwerp Haren Een duurzaam interieur met Scandinavische elementen

Van een oude statige woning naar een recht nieuwbouwhuis

Onze opdrachtgever kwam uit een prachtige oude woning waar de woning zelf al veel sfeer gaf. Een nieuwbouwwoning heeft van zichzelf vaak minder sfeer, waardoor het interieur daar een grotere rol in moet spelen. Wij kregen de vraag om met duurzame materialen en producten een warm interieur te ontwerpen met verrassende elementen. Een interieur dat rust uitstraalt en tegelijkertijd vriendelijk en 'niet standaard' is.

Natuurlijke kleuren en materialen, ton sur ton

Door de mix van verschillende natuurlijke kleuren en materialen heeft de woning een zachte sfeer gekregen. De kleur van de keuken komt terug in het door ons ontworpen televisiemeubel. In de woonkamer wordt een wand bekleed met smalle houten latten, die terugkomen als deur in de keuken naar een inbouwkast. De grote roomdivider zorgt voor een onderbreking van de lange ruimte en geeft tegelijkertijd een jaren 30 kamer en suite gevoel. Vrijwel alle materialen hebben een duurzaam label.

Interieurontwerp Enschede Japan meets Scandinaviƫ in nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning als leeg canvas

Deze mooie nieuwbouwwoning in Enschede had van zichzelf weinig sfeer. De u-vorm van de begane grond kon ingericht worden zoals gebruikelijk, met een keuken langs de wand, een eettafel in de ruimte, een losse kast langs de lange wand en een televisiehoek in de woonkamer. Maar de bewoners wilden graag iets anders. Zij waren opzoek naar een sfeervol en verrassend interieur dat tegelijkertijd veel rust een ruimtelijkheid uitstraalde. Met deze wensen gingen wij aan de slag.

2.jpg
7 met figuur.jpg